Gepost op 5.03.2015door

Beste KSA-er, ouder , oud-KSA-er of sympathisant ,

Na 4 jaar hard werken, is de bouw van onze nieuwe lokalen op 26 januari gestart. De fundering is ondertussen een feit en de aannemer legt de laatste hand aan de grondwerken. Eerder deze week werden de eigenlijke tekeningen van het houten skelet goedgekeurd en vandaag kregen we van de aannemer de melding dat hij wellicht nog deze week met de voorbereidende werken begint voor de eigenlijke opbouw. Die beginnen op woensdag 11 maart 2015, iets vroeger dan voorzien. Aansluitend zal de aannemer ook de dakwerken uitvoeren.

Dit wil evenwel ook zeggen dat we in parallel met de ruwbouwwerken (en zeker onmiddellijk daarna), zelf de handen uit de mouwen moeten steken. Een aantal mensen werden daartoe reeds gecontacteerd en hebben ook al toegezegd, maar we willen onze groep van helpers zeker nog uitbreiden .

Hieronder is een korte opllijsting gemaakt van de werken die we tijdens de eerste fase (wind- en waterdicht) zelf willen doen:

1) parallel aan bouwwerken of onmiddellijk daarna: vanaf 11 maart maar zeker in weekend van 14-15 maart 2015:
* afsluiten van alle raam- en deuropeningen met harde plastiek , dit als bescherming tegen slagregen
* instrijken van de buitenmuren met product tegen vochtinwerking , dit rondom tot op ca. 1 meter hoogte

2) vermoedelijk gaan we vanaf het weekend van 21 maart starten met wellicht het grootste werk in eigen beheer, met name de gevelbekleding (de concrete datum wordt eerstdaags vastgelegd en beschikbaar gesteld)
* gevelbekleding:
aanbrengen van verticale kepers, isolatie & horizontale latten
aanbrengen betonplinten
nadien de eigenlijke buitenwand (Thermowood hout)

3) Funderingswerken passerelle : verder datum volgt, maar zal pas na 2 bovenvernoemde punten plaatsvinden
* Voor de passerelle moet voor elke steunpaal daarvan een funderingsput ( ca. 50 x 50 cm ) worden gegraven en gebetonneerd.

Als u zelf geïnteresseerd bent of mensen kent die ons willen helpen, gelieve dit dan kenbaar te maken door een e-mail (bouw@ksazwijndrecht.be) of via deze pagina. Wij sturen u dan één van de komende dagen een sjabloon door met meer concrete gegevens over de werken, waarop u ook al uw contactgegevens kan doorgeven en ook wanneer u wel en niet kan.
Ook als u niet bedreven bent in één van de vermelde taken, maar toch wil helpen, kan dit door materialen en of gereedschappen aan te leveren of op te halen of zelfs door de catering te verzorgen voor de werkende mens.

De werken van de tweede fase (de afwerking) zijn ook in voorbereiding maar daarover volgen later meer concrete gegevens.

We hopen u allen te mogen begroeten tijdens ons feestweekend en ook dat een aantal mensen ons bij de eigenlijke bouwwerken willen helpen!

 

KSA Zwijndrecht

LogoBC

Laat een bericht achter